Love is…


(ini sebenarnya pernah aku posting di blogku yang ada di Friendster)
“Love is a fruit in season at all times, and within reach of every hand”. ~ Mother Teresa
“Love ain’t nothing but sex misspelled”. – Harlan Ellison,
“Love – a wildly misunderstood although highly desirable malfunction of the heart which weakens the brain, causes eyes to sparkle, cheeks to glow, blood pressure to rise and the lips to pucker”
“Love is an act of endless forgiveness, a tender look which becomes a habit”. ~ Peter Ustinov
“Love is as unproblematic as a vehicle. The only problems are the drivers, the passengers and the road”. ~ Franz Kafka
“No love, no friendship, can cross the path of our destiny without leaving some mark on it forever.”~ François Mauriac
“Love is like π — natural, irrational, and very important”. ~ Lisa Hoffman
“Love is loving what your lover loves”.
“Love is when you tell a guy you like his shirt, then he wears it everyday”. ~ Noelle, Age 7 (participant in a survey of 4-8 year olds asked to define love)
“Civilized people cannot fully satisfy their sexual instinct without love”. ~ Bertrand Russell

Wah, kali ini blog ini diisi kembali dengan sebuah tulisan yang menyinggung masalah cinta — seusatu yang pernahcukup lama tidak begitu aku pikirkan–. Muncul pertanyaan apakah cinta itu sebenarnya, disini saya ingin menyempitkan kepada cinta terhadap lawan jenis. Mungkin akan ada orang yang dengan sinis mengatakan “Love is just a system for getting someone to call you “darling” after sex” sampai yang sangat romantis seperti “Love is giving someone your heart, knowing that they can destroy your whole world when you do that, but trusting that person not to do that”.

Menurutku, cinta adalah:
“…”
Huh, gak ada ide!!!
Mungkin memang cinta bukan untuk dipahami, diteliti, apalagi didefinisikan. Tetapi cinta mungkin untuk dirasakan, dihidupkan, dan dialami. Ketka kita belajar memahami cinta maka kita hanya akan belajar bagaimana belajar memahami cinta.

Tetapi menurutku cinta sejati tidak dihitung dari ketika kita memluk atau mencium seseorang,tetapi ketika kita harus berkorban,harus melawan ketakutan, dan ketika harus rela suatu saat akan ditinggalkan. Itulah kenapa mawar sering melambangkan cinta, karena bunga mawar terlihat lembut, indah, dan harum tetapi dapat mengucurkan darah orang yang hendak memetiknya.

Ada sebuah kata yang cukup indah yang dituliskan oleh seseorang
Bagi dunia kamu hanyalah seseorang…
Bagi seseorang kamu adalah dunianya…

Siapakah yang menjadikanku dunianya dan siapakah duniaku?

Well, what do you think about love?

2 thoughts on “Love is…

  1. deaddrunkpoet says:

    love doesn’t, as life doesn’t, have a happy ending. Everything that is shimmery, young, and good will whither and die…

    but there are always exceptions🙂

  2. gue jg naksir tp g kesampean alias jauh n g knl ma dia terufs ngap buang2 waktu aja alias g da ad kerjaan gadis2 indo aja banyak ori jg hehe lam kenal maria emuach

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s